Tradities en techniek van trompetsignalen

Assen

Samen met Egbert Stroeve, voormalig Kapelmeester van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso organiseert Buro Reprise op 11 februari en 4 maart een cursus Trompetsignalen in Westerbork (zaal Meursinge).

Trompetsignalen is een reeks van twee sessies waarbij de deelnemers kennis maken met de traditie en techniek van trompetsignalen, in theorie en praktijk. Verschillende signalen passeren de revue. Het "signaal Taptoe" is misschien wel de bekendste, vaak verward met de Last Post.

Veel trompetsignalen komen voort uit militaire tradities. Als voormalig militair beroepsmuzikant heeft Stroeve zich verdiept in de herkomst van deze tradities en vertelt hij er graag over. De korte cursus is bedoeld voor zowel amateurmuzikanten als voor geïnteresseerde toehoorders en maakt onderdeel uit van het platform voor muziekeducatie Blaas je Betoeterd.

Alle informatie staat op www.blaasjebetoeterd.nl/ trompetsignalen.


Auteur

Redacteur