Linda Lubberts exposeert in Bibliotheek Beilen

BEILEN

Tot en met februari sieren kleurrijke dierportretten de wanden van de expositieruimte van de bibliotheek in Beilen. Deze dierportretten zijn geschilderd door Linda Lubberts.

Linda schildert realistisch, maar gebruikt graag veel kleur in haar werken.

Na een cursus tekenen en schilderen, waar ze kennis maakte met verschillende technieken, werd Linda gegrepen door de schilderkunst. Na aanvankelijk veel met olieverf geschilderd te hebben, ontwikkelt ze een voorkeur voor het werken met acryl. Dieren zijn al vroeg haar favoriete onderwerp. Eerst Afrikaanse olifanten, later Schotse hooglanders en andere boerderijdieren. Linda schildert vanaf foto’s. Daarbij probeert ze de emotie van het dier te vangen, een lieve ondeugende of bozige blik. Naast haar baan is schilderen voor Linda een ontspannen hobby. Ze exposeert af en toe en neemt deel aan kunstmarkten.

De expositie is tot 27 februari 2017 te zien in de bibliotheek van Beilen. Zie ook www.bibliotheekbeilen.nl.


Auteur

Redacteur