Vrijwilligers in de bloemen

Rolde

Rolde Het betreft die vrijwilligers die zich al 5, 10, 12½, 15, 25 en zelfs al 30 jaar inzetten en ondersteunen bieden bij de vele activiteiten die Interzorg Hendrik Kok voor haar cliënten organiseert.

Interzorg Hendrik Kok in Rolde is een begrip in Drenthe. Het is een zorg- en expertisecentrum gespecialiseerd in de ondersteuning en begeleiding van ouderen met een visuele beperking en ouderen die psychogeriatrische zorg nodig hebben. Op al deze gebieden staan gespecialiseerde teams en medewerkers tot de dienst van de cliënten. En naast deze medewerkers zijn er bij Hendrik Kok dus nog eens zo’n 100 vrijwilligers actief.

Deze vrijwilligers bieden ondersteuning bij de activiteiten (zingen, puzzelavonden, avondvierdaagse, kerkdiensten), in de zorg (helpen bij de maaltijden), als chauffeur bij het vervoeren naar bijvoorbeeld de tandarts of het ziekenhuis, of in de winkel die in het zorgcentrum gevestigd is. Het zijn de vrijwilligers die zorgen voor díe extra momenten van aandacht: even zitten voor een praatje bij een kop koffie, helpen de post door te nemen of samen een wandeling maken door het bos of samen op de tandemfiets. Maar vooral ook wordt door hun inzet de wereld van de mensen aan wie wij zorg verlenen een stuk ruimer én kleurrijker.

Ria Deiman

Op de foto: vooraan v.l.n.r. Netty Wolbers, Joke Stol, Liny v.d Wal 2e rij: Freekje Weggemans Ity Kuntz Fennie Speulman, Roelie Schreurs, Johanna Woering, Riet Meeldijk 3e rij: Gea Gankema, Puck de Vries, Geert Takens 4e rij: dhr Blik, Co v.d. Wege. Niet op de foto: dhr. C.Kors, Mw H. Neijmeijer, Mw. I.Nusselder, Mw. R.Vredeveld, Mw A. Lubberts, Dhr. H. Buurma, Mw. Z.Pieters.


Auteur

Redacteur