Info bijeenkomst Broodfonds Drenthe

ASSEN

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers.

De broodfondsen bestaan nu tien jaar. Met landelijk al 231 groepen waar meer dan 10.000 ondernemers aan meedoen. Drenthe krijgt er een broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 25 januari.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

“Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde”, legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. “Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.”

Lokale initiatiefnemer voor deze informatiebijeenkomst is René Kaper. “Ik vind het belangrijk dat ondernemers een voorziening hebben die er voor zorgt dat zij een inkomen ontvangen wanneer ze arbeidsongeschikt worden. Voor veel mensen is de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering te hoog. Het broodfonds biedt wel een betaalbare voorziening. Bovendien spreekt de verantwoordelijkheid voor elkaar mij erg aan.”

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

De info avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl

Op woensdag 25 januari (19.00 uur inloop) start 19.30 uur, Flexible Workplace Assen, Overcingellaan 17, Assen. Aanmelden via info@broodfonds.nl.


Auteur

Redacteur