BLOG Mariska van Gennep: 'Dankbaar'

Assen

In de periode rondom de jaarwisseling is het allemaal wat dubbel. We vieren een verjaardag en alle feestdagen maar we weten dat het afscheid van Sjon steeds dichterbij komt.

Dat we verdrietig zijn hierdoor is voor ons niet meer dan logisch. Maar ik ben dankbaar voor alle tijd die we samen met Sjonny nog hebben kunnen doorbrengen. Vorig jaar rond deze tijd hadden we niet gedacht dat hij nog een jaar bij ons zou zijn. Dankbaar naar alle mensen die op wat voor manier dan ook aandacht aan ons hebben geschonken. Dankbaar dat ik dit blog mag publiceren. Dankbaar naar alle lezers van mijn blog, die willen lezen over ons gezin met ALS. Dankbaar voor de vriendinnen, vrienden en familieleden die mij (en de kids) ontlasten, soms gewoon door er te zijn. Dankbaar voor de bloemen, kaarten en andere cadeautjes en luisterende oren. Bezoekjes van iedereen, telefoontjes. Dankbaar voor de georganiseerde benefietwedstrijd voor Sjonny. Dankbaar voor drie interviews, de laatste voor Sjon’s crowdfundactie. De actie waarvoor ik MEGA dankbaar ben aan een ieder die heeft gedeeld, of gedoneerd, of op een andere manier geholpen. Dankbaar voor de zonnepanelen, de warmtegordijnen. Dankbaar voor alle hulpmiddelen waarmee Sjonny het langer kan uithouden. En zo kan ik doorgaan. Spontane knuffels (hugs) die ik kreeg, virtueel en echt. Warmte, een arm. Dankbaar dat mijn gezin nog compleet is deze dagen, hoe lang nog is nog steeds de vraag. Dankbaar vooral naar mijn kinderen, die ondanks hun moeheid, stress en gewone leven nog steeds het beste ervan maken samen met Sjonny en mij. Kortom: dank je wel allemaal dat je ons leven een beetje lichter hebt gemaakt, wij: Sjonny, Mariska, Marleen, Veerle en Hendrik wensen je een schitterend 2017! Mariska van Gennep. Mariska van Gennep vertelt over hoe het is om te leven in een gezin met een man die ernstig ziek is. Sjonny, haar man heeft ALS. Ze hebben drie kinderen (Marleen, Veerle en Hendrik), die allen nog thuis wonen. Mariska begeleidt partners/familie van ernstig zieken. Zie ook www.mariskavangennep.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama