Lijsttrekkers Noordelijk debat bekend

Assen

De lijsttrekkers van de landelijke politieke partijen gaan op 8 februari met elkaar in debat in Groningen. Op uitnodiging van de drie noordelijke provincies bespreken ze eerst landelijke thema's, om vervolgens in te gaan op regionale kwesties.

De volgende lijsttrekkers hebben inmiddels toegezegd deel te nemen: Halbe Zijlstra, (VVD), Lodewijk Asscher (PvdA), Emile Roemer (SP), Jesse Klaver (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66), Sybrand Buma (CDA) en Gert-Jan Seegers (ChistenUnie) Het Noordelijk Lijsttrekkersdebat is een initiatief van de commissaris van de Koning Jacques Tichelaar en wordt georganiseerd door het SNN. Het debat, met aanwezigheid van publiek, wordt geregistreerd uitgezonden door de drie noordelijke regionale omroepen. Presentator Ferry Mingelen leidt de discussie. Het politieke treffen vindt plaats op woensdag 8 februari van 14.30 uur tot 16.00 uur in het provinciehuis in Groningen.

Auteur

Albert-Jan Garama