Vegetarische proeverij bij Erkelens Rolde

ROLDE

Groente krijgt een steeds belangrijkere rol in ons eetpatroon. Speelde groente eerst een bijrol, naast het vlees of vis op onze borden, tegenwoordig krijgt groente steeds vaker de hoofdrol.

Voor iedereen die eens willen ervaren hoe het is om groente de hoofdrol te geven, organiseert Restaurant ErkelenS 20 januari een vegetarische proeverij. In 2016 zagen we het al: ‘groente is hot’. En ook in 2017 zet deze trend nog door. We worden kritischer wat we in onze monden stoppen. Gezond eten en gezond eten bereiden is een andere trend die steeds meer voeten aan de grond krijgt. Als gevolg hiervan eten we minder vlees en juist meer groente. ,,Gezond eten is dus belangrijk, maar dat moet vooral ook erg lekker zijn”, zegt Jan Erkelens van Boutique Hotel en Restaurant Erkelens in Rolde. Nu onze gasten steeds vaker vegetarische gerechten bestellen, leek het ons leuk om eens een avond te wijden aan vegetarisch eten. Zo is de vega-proeverij ontstaan.


Auteur

Redacteur