Turnsters Omnigym Assen geplaatst voor landelijke wedstrijden

Assen

Bij de Provinciale Kampioenschappen turnen voor de hoogste niveaus hebben diverse turnsters van Omnigym Assen een medaille weten te behalen.

Deze wedstrijd was tevens de tweede kwalificatie voor de landelijke wedstrijden. In de jongste categorie heeft de Meppelse Elisia Pathuis zich dankzij een goede brugoefening op het nippertje weten te plaatsen voor de landelijke kwartfinale in de categorie instap N2. De turnster die uitkomt voor Omnigym Assen had wat last van zenuwen, maar kan zich dankzij een goede eerste kwalificatiewedstrijd opmaken voor het landelijke circuit. In dezelfde categorie, maar een niveau hoger, turnde de 8-jarige Iris van der Wolde een uitstekende wedstrijd in Heerenveen. Met name op sprong en brug liet zij goede oefeningen zien en zij mag zich dan ook Drents Kampioen in de categorie instap N1 noemen. Ook Tishainy Koster mag zich een jaar lang Drents Kampioen noemen, maar dan in de categorie jeugd N3. Zij turnde een stabiele wedstrijd en liet op het onderdeel sprong zien bij de besten te horen. Bij de tweedejaars pupillen turnde Jailyn Davids een fantastische wedstrijd. Zij was de eerste kwalificatiewedstrijd ziek en moest dus nu het onderste uit de kan halen. Dat deed ze met succes, want behalve plaatsing voor de landelijke kwartfinale mocht zij ook de bronzen medaille in ontvangst nemen in de categorie pupil 2 N2. Voor junior Esmee Janssen was er eveneens een bronzen medaille en plaatsing voor de landelijke wedstrijden in de eerste divisie. Op het laatste toestel blesseerde zij zich helaas wat, maar dat was niet van invloed op de uitslag en plaatsing. Senior Simone Alberda wist met een goede wedstrijd knap 5e te worden in een zeer sterk deelnemersveld en bemachtigde zo een plekje in de kwartfinale in de 2e divisie. De 11-jarige Lilian Sikkema mag ook uitkomen op de landelijke wedstrijden. Ondanks dat zij in Heerenveen verstek moest laten gaan wegens ziekte, heeft zij zich dankzij een goede eerste kwalificatiewedstrijd weten te plaatsen. Met 6 turnsters die zich hebben geplaatst voor het landelijke circuit in de 1e en 2e divisie kunnen de turnsters en trainsters van Omnigym tevreden terugkijken op het voorseizoen. Over een kleine twee weken mogen de turnsters in de derde divisie proberen om zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden in de eigen sporthal Pittelo. Een thuiswedstrijd waarbij alle support welkom is.

Auteur

Albert-Jan Garama