Kerst Wind en Lisan de Vries pakken titel NK survivalrun in Westerbork

WESTERBORK

Kerst Wind uit Oosterzee heeft zondag 15 januari in Westerbork de Open Nederlandse titel survivalrun over 13 kilometer gewonnen bij de heren.

Wind was 1 uur 25 minuten en 20 seconde onderweg. Lisan de Vries uit Noardburgum pakte de titel bij de dames met een tijd van 1 uur 48 minuten. Wind liet Dinant Huurneman uit Winterswijk (1.26.25) een dikke minuut achter zich. Barend Westervelt uit Aalten (1.26.51) won het brons. Beste Drent was Rogier van Vliet. De 22-jarige atleet uit Westerbork werd vierde (1.26.56). Hij moest dik anderhalve minuut toegeven op de winnaar. Jan Zwaving uit Westerbork werd vijfde in het veteranenklassement. Bij de dames finishte De Vries een halve minuut voor de nummer twee Lenneke de Vries uit Heereveen. Alinda ten Hoor uit Hijken wist haar titel niet te prolongeren maar werd knap derde op vijf minuten van de winnaar. Meer dan 1200 deelnemers In totaal gingen in Westerbork meer dan 1200 deelnemers van start tijdens de tiende editie van ’t Stokertje Survivalrun. Zij konden kiezen uit een afstand van 5, 9 en 13 kilometer. Alleen aan de wedstrijd over 13 kilometer was een Nederlandse titel verbonden.

Auteur

Albert-Jan Garama