Achilles 1894 gastheer voor Elitetoernooi

ASSEN

Udi'19, De Treffers, Achilles 1894 en Harkemase Boys zijn aangewezen als gastheer voor de wedstrijden in het Elitetoernooi van Onder 17 en Onder 19, die beiden in de drukke voetbalmaand maart in Nederland worden gespeeld.

Onder 19 speelt zijn wedstrijden in het Elitoernooi – dat duurt van 23 tot en met 28 maart – op de sportparken van Achilles 1894 (Assen) en Harkemase Boys (Harkema). Oranje onder 19 neemt het in de Eliteronde op tegen Griekenland, Oekraïne en Finland. De zeven groepswinnaars kwalificeren zich voor het EK in juli 2017 dat in Georgië gehouden wordt. Het Elitetoernooi van Onder 17 wordt afgewerkt van 14 tot en met 19 maart, op de accommodaties van Udi’19 (Uden) en De Treffers (Groesbeek). Nederland is ingedeeld met Italië, België en Wit-Rusland. De ploeg van KNVB-coach Kees van Wonderen treft in de Eliteronde Italië, Wit-Rusland en België. De acht groepswinnaars en de zeven beste nummers twee plaatsen zich voor het EK 2017 in Kroatië. Het EK vindt plaats van 3 tot 19 mei 2017. Het wordt voor de liefhebbers van Nederlands talent sowieso een bijzondere maand, want ook Onder 16 komt in actie, in een Vierlandentoernooi met België, Roemenië en Noorwegen. Deze duels, allemaal bij VV Noordwijk, worden gespeeld van 8 tot en 12 maart.

Auteur

Albert-Jan Garama