Record aantal kinderen doen mee aan Cool Moves Volleybal

Assen

Volleybalvereniging Sudosa-Desto heeft op 18 en 25 januari haar jaarlijkse Cool Moves Volleybaltoernooi voor het basisonderwijs. Voor het eerst in sporthal Olympus, de nieuwe thuisbasis van volleybalvereniging Sudosa-Desto.

Inmiddels is het Cool Moves Volleybal volledig geïntegreerd binnen het bewegingsonderwijs in Assen. Smashbal is toegevoegd en dat is een spelletje alleen voor jongens. In Nederland en ook in Assen volleyballen nog steeds meer meisjes dan jongens. Met smashbal probeert Sudosa-Desto jongens te enthousiasmeren om ook te (Beach)volleyballen. De organisatie van de toernooien is in handen van vele vrijwilligers van Sudosa-Desto. De begeleiding van de wedstrijden op het CMV/Smashbal toernooi is in handen van de eerste jaars studenten van het Drenthe College. De belangstelling voor het scholentoernooi is groot. Maar liefst 612 kinderen doen mee, een record. Beide toernooien worden gespeeld in sporthal Olympus, groep 7 en 8 op 18 januari en groep 5 en 6 op 25 januari. Op beide dagen wordt er gespeeld tussen 14.00 en 17.30 uur. Voor informatie Rita Buikema 06-51175983 of via de mail: administratie@sudosa-desto.nl Foto: de winnaars van 2016

Auteur

Albert-Jan Garama