Gemeente Midden-Drenthe op Beurs Bouwplan in Assen

Assen

De gemeente Midden-Drenthe staat op de beurs ‘Bouwplan, thuis in wonen’ in de TT Hall in Assen. De beurs duurt van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 januari.

Tijdens de beurs geeft de gemeente informatie over de beschikbare bouwkavels in diverse dorpen. Daarnaast kunnen belangstellenden meer informatie krijgen over de nieuwe woningbouwlocatie 'Lievingerveld’. Kavels Tijdens de beurs geeft de gemeente informatie over de beschikbare gemeentelijke kavels in de dorpen: Drijber, Hijken, Hoogersmilde, Hooghalen, Nieuw-Balinge, Oranje, Wijster, Witteveen en Zwiggelte. Zowel inwoners van Midden-Drenthe als belangstellenden van buiten de gemeente kunnen zich inschrijven voor een kavel. Lievingerveld Ten oosten van Beilen ligt de nieuwe woningbouwlocatie Lievingerveld. Het is de bedoeling dat hier een buurtschap ontstaat waarbij toekomstige bewoners veel vrijheid krijgen om hun woondroom te realiseren. Zij zorgen daarbij zelf voor de aanleg van wegen en andere nutsvoorzieningen. De gemeente verwacht dat deze locatie en deze unieke manier van ontwikkelen vooral mensen aantrekt die denken in kansen en oplossingen. De gemeenteraad behandelt in de raadsvergadering van januari de spelregels. Tijdens de beurs geeft de gemeente informatie over dit bijzondere project. Wat biedt de beurs nog meer? Naast informatie over nieuwbouwlocaties, staat de beurs in het teken van verbouwen, wonen en duurzaamheid. Gemeenten, makelaars, (onder)aannemers, projectontwikkelaars, maar ook bedrijven op het gebied van bestrating, tuininrichting en interieurbedrijven presenteren hun producten en diensten op de beurs. Deze beurs over (ver)bouwen én wonen wordt gehouden op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 januari in de TT Hall in Assen. Openingstijden: donderdag en vrijdag van 14.00 tot 21:30 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Op www.middendrenthe.nl is meer informatie te vinden over bouwkavels. Op www.middendrenthe.nl/lievingerveld staat de laatste stand van zaken over Lievingerveld.

Auteur

Albert-Jan Garama