Rubriek Drents Archief Herinneringen in beeld 'Begaanbaar Assen’

Assen

 Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: ‘Begaanbaar Assen’.

Omdat Assen aan het begin van de jaren 70 de scheepvaart liever buiten de stad had, leidde men het Noord-Willemskanaal om de stad heen. Het was een flink project, en dat bewijst deze foto. Hier werd gebouwd aan de fundamenten van de sluis Peelo. Aan de cementwagen links is goed te zien hoe groot de omvang van het project is. Rond 1971 werd het kanaal geopend voor de scheepvaart. Een paar jaar later werd het kanaal in de stad gedeeltelijk gedempt. Een schril contrast met tegenwoordig. Nu maakt men het kanaal in de stad weer begaanbaar voor de scheepvaart. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Foto: Drents Archief, collectie Gemeente Assen Tekst: Rick Stehmann

Auteur

Cindy Houwen