Marcel Möring signeert in Drents Museum | Fotoreportage

Assen

Marcel Möring signeerde afgelopen zaterdag zijn nieuwe boek EDEN in de Museumshop van het Drents Museum.

Deze avontuurlijke roman, die nu verkrijgbaar is, vertelt twee verhalen over herinnering en identiteit en is onderdeel van de DIS-trilogie: drie boeken die in eenzelfde tijd en ruimte afspelen en op elkaar inspelen, maar ook los van elkaar gelezen kunnen worden. In de tentoonstelling Zelfportretten - Werken uit de collectie van het Drents Museum, nog te zien tot en met 25 juni in het Drents Museum, komen bezoeker meer te weten over het schrijfproces van Möring. Het ‘zelfportret’ van Möring toont een ruimte die is omgetoverd tot zijn inspirerende werkkamer en bevat materiaal dat de auteur heeft gebruikt bij het schrijven van EDEN. Voorafgaand aan de signeersessie verzorgt Marcel Möring in deze werkkamer een kleine rondleiding. Het boek is verkrijgbaar in de Museumshop. De activiteit is gratis voor museumbezoekers. Möring had in het Drents Museum zijn eigen werkkamer ingericht met spulletjes, papieren, foto's en tekeningen uit zijn huis in Rotterdam en vertelde enthousiast aan de bezoekers wat alles voor hem betekende, hoe alle papieren en tekeningen aan de muur hem hielpen bij het schrijven van een boek. Foto's Lammert Aling.

Auteur

Albert-Jan Garama