Darters Marsdijkhal 1 moeizaam winst

Assen

De darters van Marsdijkhal 1 zijn het nieuwe jaar winnend begonnen. Thuis werd De Gelegenheid uit Musselkanaal met 6-3 verslagen.

Vanzelfsprekend ging dat niet. Na enkele weken winterstop hadden de Assenaren moeite om op stoom te komen. Daar profiteerde De Gelegenheid al in de eerste wedstrijd van. Maar Frank Andringa, Peter Marissen en Yannick van de Reijen wisten deze achterstand met drie ruime zeges om te buigen in een 3-1 voorsprong. Ook de koppelpartijen begonnen moeizaam voor De Marsdijkhal. De eerste wedstrijd ging verloren met 3-1. Dat werd hersteld door het Asser duo Van de Reijen/Andringa. Met twee 3-1 zeges zorgden zij voor de winst in de wedstrijd. Vervolgens konden Peter Marissen en Bert Stavast de voorsprong uitbreiden naar 6-2. In de afsluitende teamronde kon het alle kanten op. De Assenaren wisten moeizaam hun tripples te vinden, maar kregen toch kansen. Uiteindelijk waren het de gasten uit Musselkanaal die de laatste punt van de wedstrijd veroverden. Dankzij de 6-3 zege blijft Marsdijkhal 1 halverwege het seizoen ongeslagen aan kop in de eredivisie. Dinsdag wacht een nieuwe wedstrijd in Sportcafé De Marsdijkhal, tegen de clubgenoten van team 4.

Auteur

Albert-Jan Garama