Verslag AKC (Al) 1 – AVO 1

Assen

In de periode tussen Kerst en Nieuwjaar lag de zaalkorfbalcompetitie stil. In de afgelopen week werden de trainingen weer hervat en AVO maakte van de gelegenheid gebruik om in Zuidlaren tegen eersteklasser Ritola 1 te oefenen.

In de zevende van de veertien competitiewedstrijden speelde AVO 1 tegen het door trainersproblemen gekwelde AKC. AVO speelde een prima eerste helft. Echter in het tweede bedrijf zagen de Almeloërs bijna kans om de gasten uit Assen te laten struikelen. AVO speelde in Almelo met Laura Sloot voor de langdurig geblesseerde Veerle Stougie. De Assenaren gingen uitstekend van start en namen snel een 0 – 3 voorsprong voordat de thuisclub een antwoord had. Nadat beide teams op elkaar ingespeeld raakten bleek AVO toch het betere van het spel te hebben en drukte dat met een goed schotpercentage in een ruime voorsprong uit. Soms kwam de thuisclub wel dichterbij maar AVO had telkens het juiste antwoord klaar. Zo was de score bij de rust opgelopen tot 13 – 17. Daarbij waren voor AKC vijf doelpunten van hun topscorer Roy Hofstede, maar ook Lieneke Pries en Joss Abbingh waren erg sterk in het benutten van vrije ballen. Na de rust tapte AKC uit een ander vaatje en gaf meer druk op de Asser aanvallers. Langzamerhand kwamen de beide teams dichter bij elkaar, 18 – 19. AVO liep toch weer uit maar zag onder groot enthousiasme van het thuispubliek hun eigen team toch weer naast AVO komen, 22 – 22. Opnieuw kon AVO afstand nemen en hoewel de scherpte van de eerste helft verdwenen was, liepen de Assenaren opnieuw toch weer uit naar een 22 – 26 tussenstand. In de laatste vijf minuten van de zuivere speeltijd kwam AKC weer helemaal terug en kwam opnieuw naast AVO, 26 – 26. In die slotfase moest AVO Daniël Zonderman, (knieblessure), vervangen door Mark Daalmeijer. Na weer een voorsprong, 26 – 27 van AVO, haakte de thuisclub toch weer aan en onder zinderende spanning verliepen de laatste seconden waarin niet meer werd gescoord. Voor de neutrale toeschouwer had AVO meer verdiend dan het gelijke spel, maar zo gaat dat in de sport. AVO 1 staat nu gedeeld op de tweede plaats met De Hoeve 1 dat vandaag in Amstelveen van koploper KVA verloor. De twee geplande zaterdagwedstrijden in deze competitie werden afgelast vanwege de situatie op de Nederlandse wegen. Volgende week speelt AVO 1 opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen Amicitia 1 uit Vriezenveen. Dat wordt weer een hele klus om daar vandaan de punten mee te nemen naar Assen. Deze wedstrijd is op zaterdag 14 januari en begint om 19:45 uur in de sporthal De Stamper in Vriezenveen. Harm Jan Scheepstra

Auteur

Albert-Jan Garama