Oliebollenactie voor het Open Huis Assen

Assen

Op Oudejaarsdag heeft er in de Bron, het kerkgebouw van de protestantse wijkgemeente De Drieklank een geslaagde oliebollenactie plaatsgevonden.

Tientallen vrijwilligers waren vanaf 7 uur 's ochtends in de weer om de ruim 2600 bestelde oliebollen op tijd te bakken en af te leveren. De actie heeft netto 1185,25 euro opgeleverd voor het Open Huis in Assen, het inloophuis van de kerken voor iedereen. Het Open Huis stelt zich ten doel om geborgenheid, een luisterend oor of gewoon een kop koffie te bieden aan iedereen die daar behoefte aan heeft. In de praktijk weten vooral mensen het Open Huis te vinden die worstelen met hun verleden of met zichzelf en soms als gevolg daarvan dak- en thuisloos zijn. In de kerkdienst van zondagmorgen 8 januari werd de cheque overhandigd aan een blije voorzitter van het Open Huis, Jans Enting. Het geldbedrag zal worden besteed aan een opknapbeurt voor het gebouw op de Brink 25 in Assen. Het gebouw is dringend aan onderhoud toe. Met dit bedrag kan het hele buitenwerk geschilderd worden.

Auteur

Albert-Jan Garama