Oudejaarsvereniging Tied Zat brengt Fluisterschotel terug

Assen

Afgelopen zaterdag bracht Oudejaarsvereniging Tied Zat uit Zorgvlied de zogenaamde fluisterschotel weer terug naar zijn plek aan het Melkwegpad in Hooghalen, op de wandelroute naar voormalig kamp Westerbork.

Tied Zat ontvreemdde de vier meter grote schotel als nieuwjaarsstunt, om aandacht te vragen voor het slechte bereik met de mobiele telefoon in Zorgvlied en omgeving. De grote schotel was namelijk onderdeel van een tweetal schotels, waarin je kon praten en daarmee een ‘kraakheldere verbinding’ tot stand kon brengen. Zo’n goede verbinding kan men in Zorgvlied goed gebruiken, was de ludieke boodschap van de oudejaarsvereniging. De schotel werd, zoals bij elke stunt van de oudejaarsvereniging, in originele staat teruggeplaatst, zonder schade. Inmiddels kunnen bezoekers van het Melkwegpad weer gebruik maken van de schotels, iets wat twee weken lang niet mogelijk was. Namens eigenaar Staatsbosbeheer was boswachter Evert Thomas aanwezig. Hij was onder de indruk van het zorgvuldige en soepele werk waarmee Tied Zat de schotel terug plaatste, en vatte net het sportief op, zoals ook al bleek uit eerdere reacties van Staatsbosbeheer. De oudejaarsvereniging was hier natuurlijk content mee en overhandigden de boswachter een pakketje met lekkernijen en uit Zorgvlied en Drenthe.

Auteur

redactie