Bestuurlijke fusie Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk

Assen

 Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk zijn per 1 januari bestuurlijk en operationeel gefuseerd.

Hanneke Bruggeman, directeur Bibliotheek Assen, en Hilko Folkeringa, directeur Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk presenteerden vrijdag 6 januari de nieuwe organisatie. Vanaf nu opereert de nieuwe organisatie onder één nieuwe naam en logo: DNK. De fusie brengt, naast meer operationele en efficiency-voordelen, kansen met zich mee voor een nog groter publieksbereik. Dit doet DNK door in te zetten op een marktgerichte benadering en cross-over programmering. De fusie beoogt meer resultaat op het gebied van de bibliotheek, bioscoop, theater en zakelijke diensten met eenzelfde inzet van middelen. Met subsidiegever gemeente Assen zijn meerjarenafspraken gemaakt over de gewenste resultaten. De fusie wordt budgetneutraal geïmplementeerd en de begroting voor de komende jaren voldoet ruimschoots aan de resultaatafspraken met de gemeente. Dankzij de fusie bestaat DNK uit een palet aan diensten voor een breed publiek op het gebied van podiumkunsten, educatie en informatie, literatuur, film, horeca en zakelijke diensten. Om de nieuwe organisatie te duiden en de oorspronkelijke organisaties te ontzuilen is er gekozen voor een nieuwe naam: DNK. Deze naam is hét begrip voor de aandachtsgebieden en publieksactiviteiten van DNK. De gefuseerde DNK brengt haar diensten met één uitstraling in de vorm van een nieuwe corporate identity. Het logo, de huisstijl en huisstijlelementen zijn een visualisatie van waar DNK voor staat en wat zij te bieden heeft. Het gebouw waarin de organisatie is gehuisvest, blijft De Nieuwe Kolk heten.

Auteur

Cindy Houwen