Indoor Hartje Drenthe in een zee van licht

Beilen

De organisatie van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe, paardensportvereniging Stroomruiters uit Beilen, heeft er voor gezorgd dat het evenement zich dit jaar afspeelt in een zee van licht.

De oude TL-balken zijn vervangen door moderne armaturen met led strips. De lichtopbrengst is daardoor maar liefst drie maal zo hoog geworden: van 115 lux naar 310 lux. “Het is een enorme vooruitgang”, laat de voorzitter Bert Vos van Stroomruiters weten. “Wij zijn onze accommodatie doorlopend aan het moderniseren en duurzamer maken. Daar hoort deze nieuwe verlichting ook bij. We willen onze accommodatie optimaal houden, zodat we de evenementen die wij nu binnen onze deuren hebben, ook voor de toekomst kunnen behouden.” Voor de modernisering van de verlichting heeft de vereniging in Beilen het plaatselijke, nog jonge, bedrijf LW Techniekin de arm genomen. “Eerst hebben we een energiebesparingsscan door Invent uit Beilen laten maken. Met de uitkomsten van die scan zijn wij via een traject van offertes op zoek gegaan naar een geschikt bedrijf voor aanpassing van de verlichting en dat hebben we gevonden in LW Techniek”, aldus Bert Vos. Met de aanpassing hoopt de paardensportvereniging Stroomruiters op jaarbasis veel geld te besparen. “We gaan per armatuur naar een verbruik van 400 watt naar 50 watt, maar de lichtopbrengst is een stuk hoger. In onze exploitatie is het energieverbruik een behoorlijke uitgavenpost en daar gaan we nu fors op besparen.” Om de investering in de nieuwe verlichting in de twee rijhallen en ook op de parkeerplaatsen te kunnen bekostigen, moet de vereniging zelf flink in de buidel tasten, maar er is ook subsidie aangevraagd.  “Wij hopen dat de toekenning van de subsidie binnenkort afkomt en daarna gaan we verder op zoek naar middelen om onze accommodatie te optimaliseren. In de toekomst staat ook nog de vervanging van het dak door een meer isolerende dakbedekking op het programma”, aldus Stroomruiters-voorzitter Vos. De vereniging is blij dat het gehele nieuwe verlichtingsplan net voor het begin van Indoor Hartje Drenthe is gerealiseerd. Dit grootse concours hippique heeft vrijdag 6 en zaterdag 7 januari springen voor pony’s en wordt vrijdag 13 januari voortgezet met de springrubrieken voor paarden. Hoogtepunt moet de Grote Prijs worden. Die staat voor zaterdagavond 21 januari op het programma.  Indoor Hartje Drenthe in de manege van de Stroomruiters is gratis voor het publiek toegankelijk.

Auteur

Cindy Houwen