Drents Schildersgenootschap opent expositie in galerie Warenhuis Vanderveen

Assen

Het Drents Schildersgenootschap opent vrijdag 13 januari om 17.00 uur de expositie ‘Drukwerk zonder werkdruk’ met werk van Albert Rademaker en Flip Drukker. Voor het eerst exposeren ze samen in de Galerie van het DSG op de woonetage van Warenhuis Vanderveen te Assen.

Albert Rademaker en Flip Drukker zijn beiden grafisch ontwerper en lid van het Drents Schildersgenootschap (DSG). Albert Rademaker kreeg in 2010 de Culturele Prijs van Drenthe voor zijn werk als vormgever. Hij was jarenlang een beeldbepalend kunstenaar, die een eigen, herkenbaar gezicht gaf aan verschillende tijdschriften, boeken, brochures en affiches.  Zijn kunstbroeder Flip Drukker wordt wel een omnivoor in de kunst genoemd, actief als hij is in de driehoek grafisch ontwerp, beeldende kunst en onderwijs. Hij is sterk in associaties en vindt in zijn werk opmerkelijke verbindingen met onze kunst- en culturele geschiedenis. Het tweetal toont in de Galerie van het DSG op de woonetage van Warenhuis Vanderveen grafische ontwerpen die tot stand zijn gekomen zonder opdrachtgever en daarnaast werken waarbij de opdrachtgever hen de vrije hand gaf. De tentoonstelling toont affiches logo’s, uitnodigingen, boeken, vouwbladen e.d. De tentoonstelling wordt geopend op 13 januari om 17.00 uur door Sam Drukker, beeldend kunstenaar en is te bezichtigen van 13 januari tot en met 25 februari.

Auteur

Cindy Houwen