Anne Frank Boom in Arboretum

Assen

Herman Westra van Holthe, de initiatiefnemer van het Arboretum Assen heeft een Anne Frank boom geplant.

Deze boom, een Witte Paardenkastanje, stamt af van een boom uit de tuin bij het Achterhuis. De moederboom is een zaailing die,ondanks vele reddingspogingen, 23 augustus 2010 uiteindelijk is omgewaaid. Anne Frank was bijzonder gehecht aan deze boom en beschreef de pracht van deze boom in 'Het Achterhuis.' Met toestemming van de Anne Frank Stichting is een zaailing geplant in het Arboretum en inmiddels uitgegroeid tot de boom die het nu is. De definitieve plaats van de herdenkingsboom in het Arboretum Assen is op een perceel ten oosten van de boerderij aan de Pitteloseweg 1 in Zijerveen Het plaatsen van een herdenkingsboom is een duurzame en tastbare herinnering bij geboorte, jubileum of overlijden van dierbaren. Voor meer informatie: www.arboretum-assen.nl

Auteur

Cindy Houwen