De Drentse Zaak met Laura Steert

Assen

‘Nu heb ik het zelfvertrouwen om écht voor mijn zaak te gaan’

De Drentse Zaak is het werk- en kenniscentrum van ondernemend Assen. In het monumentale pand aan de Beilerstraatis alle ruimte om te (flex)werken en te vergaderen. Beginnende ondernemers vinden er bovendien het netwerk en de kennis om een goede start te maken. Zo ook Laura Steert. Eind 2016 begon ze met haar hondenuitlaat- en opvangservice Louanne. ‘Er passen zeker zes kleine honden in,’ zegt Laura als ze haar bedrijfswagen met verschillende benches laat zien. ‘Of één grote en drie kleintjes.’ Ze is haar hondenuitlaat- en opvangservice vanuit een passie begonnen. Uiteraard heeft ze zelf ook honden. ‘Twee chihuahua-modelletjes. Maar mensen mogen ook een grote dog bij me brengen hoor. Ik hou van alle rassen. Honden komen ook altijd naar me toe, alsof ze dat aanvoelen.’ Onder haar bedrijfsnaam Louannelaat ze honden uit voor andere baasjes. ‘En als mensen een weekendje weg willen of op vakantie, kunnen hun honden ook bij mij verblijven. Ik heb een kleine, huiselijke opvang, meteen aan mijn huis vast. Met benches, lekkere slaapplekken en verwarming. Dichtbij de Baggelhuizerplas, dus een ideale omgeving om met de honden te wandelen.’ Ontwikkelen als ondernemer Vanuit een uitkeringssituatie kwam Laura begin 2016 bij De Drentse Zaak terecht. ‘Daar heb ik acht weken in de keuken gewerkt, op een zogenaamde werkontwikkelplek. Toen kreeg ik ook de kans om me als ondernemer te ontwikkelen. Ik had al eerder met het idee gespeeld om ondernemer te worden, maar ja, waar moet je beginnen? Bij De Drentse Zaak konden ze me daar heel goed en doelgericht bij helpen.’ Laura volgde de workshops van De Ladder naar Succes. ‘Daardoor leerde ik praktische dingen, zoals hoe dat werkt met de belasting, en hoe je je bedrijf kunt promoten. Maar ook heel persoonlijke dingen. Zelfreflectie. Wie ben je, en wat kun je. Daar heeft met name personal coach Marjan Muis mij bij geholpen. Ik was altijd een nogal afwachtend type. Maar nu heb ik het zelfvertrouwen om écht voor mijn zaak te gaan. Met het gevoel dat ik er mag zijn, en dat ik het kan.’ Lekker spelen en ravotten Haar eerste klanten hebben Laura gevonden via folders die ze verspreidde. ‘Dus ik ga zeker vaker flyeren. Ondertussen werkt mijn zoon aan mijn website, en wil ik mijn Facebook-pagina verder uitbouwen. O ja, ik volg ook nog een cursus dieren-EHBO, die heb ik bijna afgerond.’ Laura werkt nu nog met behoud van uitkering, maar hoopt daar zo snel mogelijk uit te zijn. ‘Dat is mijn doel, financieel onafhankelijk worden. Dat ik genoeg verdien om voor mezelf, mijn zoon van 18 en dochter van 9 te zorgen.’ Ze denkt dat er best behoefte is aan de kleinschalige diensten die ze aanbiedt. ‘Je kunt honden natuurlijk naar een pension brengen, maar daar zitten ze vaak tussen honderden andere honden, of de hele dag in een kooi. Bij mij kunnen ze de hele dag lekker spelen en ravotten. En krijgen ze alle zorg en liefde die ze maar kunnen wensen.’ Over De Drentse Zaak In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flexibele) ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Tekst: Het Geheime Wapen Tekstschrijvers

Auteur

Cindy Houwen