Column Cultureel Hart Assen: 2017, een nieuw begin

Assen

In het begin van het nieuwe jaar maken we de balans op van het voorgaande jaar en kijken we naar de toekomst. In het Cultureel Hart Assen is dat niet anders. Op 31 december stond de teller voor het Drents Museum op 215.000 bezoekers. Het was het derde beste jaar in de geschiedenis van het museum. De laatste maanden lieten ons genieten van het succes en stiekem werden we trots.

Hoe hard is de werkelijkheid op 1 januari. De nulstand. We gaan er weer een jaar stevig tegenaan met tentoonstellingen, evenementen en ontvangsten. En we gaan ervan uit dat we u weer een blik op de wereld mogen tonen en de wereld een blik op Drenthe laten zien. Komend jaar vertellen we verhalen over The Great Liao - een vergeten dynastie uit Binnen-Mongolië tussen 900-1200 - aan de hand van spectaculaire gouden grafvondsten, keramiek en glas in een onwaarschijnlijk perfecte conditie. We nemen u vanaf november mee in The American Dream, Amerikaans realisme waarbij de maakbare samenleving, de verbeelding en de schoonheid centraal staan. Door de samenwerking met de Kunsthallein Emden zult u tijdens deze tentoonstelling hopelijk veel Duits in de stad horen. Ik durf er nog wel een bockworst om te verwedden dat de samenwerking binnen het Cultureel Hart, en met het MKB van Assen, u weer zal verrassen met acties, arrangementen en zoals het er nu naar uitziet, topattracties op de Kop van de Vaart. 2017, wij zijn er klaar voor! Annabelle Birnie directeur Drents Museum

Auteur

Cindy Houwen