Schrijfster van bekroonde dubbelbiografie in eerste Literaire Hemel

Amen

Elisabeth Leijnse is vrijdag 13 januari te gast in De Amer in Amen. Ze schreef Cécile en Elsa - Strijdbare freules, waarvoor ze de Libris Geschiedenis Prijs 2016 en de Biografieprijs 2016 kreeg.

Ook stond het dubbelportret van de adellijke zusjes De Jong van Beek en Donk op menig beste boeken-lijstje van het afgelopen jaar. Sun Li tekende in De zoetzure smaak van dromen haar familieverhaal op. Ze was vijf jaar toen haar ouders een Chinees restaurant in Friesland begonnen. Dat restaurant was de spil in hun bestaan en ‘de leden van ons gezin slechts ondersteunende factoren’. Van Anne Doornbos verscheen onlangs de bundel In nachten dat ik naost jou lig, waarin hij meer dan in eerdere gedichten zichzelf laat zien. De schrijvers worden geïnterviewd door Albert Haar en Annette Timmer.

Auteur

Cindy Houwen