De 14eBroekstrekerveldloop komt er aan

Ekehaar

Ekehaar maakt zich weer op voor de Veldloop 15 januari. De organisatie heeft een nieuw parcours uitgestippeld.

De dames gaan dezelfde afstand afleggen als de heren, namelijk 8 kilometer. De junioren ( 12 tot en met 17 jaar) lopen ook dit nieuwe parcours, maar dan 4,8 kilometer. De veldloop maakt dit jaar geen deel meer uit van het Rabocup circuit, maar nog wel van het Geoparkcross circuit, welke zich onderscheid door het lopen in een natuurlijke omgeving, spelend met de elementen. De hoogte van het prijzengeld blijft gehandhaafd. De start van de jeugd, groep 1 en 2 van de basisschool is om 11.00 uur, gevolgd door de groep 3 en 4, 5 en 6 en tot slot 7 en 8. De junioren jongens en meisjes starten om 12.30 uur, onderverdeeld in een groep 12 tot en met 14 jaar en een groep 15 tot en met 17 jaar. Het hoofdnummer start om 13.00 uur. Net als voorgaande jaren, is na afloop van de wedstrijden weer een grote verloting in het dorpshuis. De Veldloop gaat afscheid nemen van burgemeester Eric van Oosterhout, de man welke iedereen een warm hart toedraagt en sporters in het bijzonder.

Auteur

Cindy Houwen