Noordelijke Kampioenen Dag voor postduivenhouders

Assen

De Bonte Wever staat zaterdag 7 januari in het teken van de postduivensport.

Een commissie van Afdeling 10 Noord Oost Nederland houdt op die dag de jaarlijkse tentoonstelling. Deelname is mogelijk voor leden van Afdeling 11 (Friesland ) en Afdeling 10  ( Noord-Oost Nederland ) Er is ook een ereklasse van de Allerbesten van de Afdeling 10 , 11 en Fondclub Noord Nederland. Verder zijn er verschillende klasses van jonge en oude duiven. Naast de duiven zijn er verschillende standhouders / leveranciers aanwezig. Er is een spel petje op –petje af, wie is de beste duivenkenner. Tevens zijn er huldigingen van de overwinnaars op de NPO vluchten en sector 4 vluchten, verloting en een duivenverkoop. Ook komt er een duivenfotograaf. Voor de dames organiseert Crejanny een workshop met kaarten. De geschonken bonnen worden uitsluitend via internet verkocht, via www.duiven.net Er is een verkoop in de zaal van de geschonken duiven. Een deel van de opbrengst is voor kinderteevee Stichting Vrienden Universitair Medisch Centrum Groningen. Voor het publiek is de zaal vanaf 10 uur geopend. Informatie over Afdeling 10 op www.npoafdeling10.nl

Auteur

Cindy Houwen