Expositie drukwerk zonder werkdruk

Assen

Albert Rademaker en Flip Drukker zijn beiden grafisch ontwerper en lid van het Drents Schilders Genootschap (DSG). Voor het eerst exposeren ze samen in de Galerie van het DSG op de woonetage van warenhuis Vanderveen in Assen.

Albert Rademaker kreeg in 2010 de Culturele Prijs van Drenthe voor zijn werk als vormgever. Hij was jarenlang een beeldbepalend kunstenaar, die een eigen, herkenbaar gezicht gaf aan verschillende tijdschriften, aan boeken, brochures en affiches. Zijn kunstbroeder Flip Drukker wordt wel een omnivoor in de kunst genoemd, actief als hij is in de driehoek grafisch ontwerp, beeldende kunst en onderwijs. Hij is sterk in associaties en vindt in zijn werk opmerkelijke verbindingen met onze kunst- en culturele geschiedenis. Het tweetal toont in de Galerie van het DSG op de woonetage van Warenhuis Vanderveen grafische ontwerpen die tot stand zijn gekomen zonder opdrachtgever en daarnaast werken waarbij de opdrachtgever hen de vrije hand gaf. De tentoonstelling toont affiches logo’s, uitnodigingen, boeken, vouwbladen en dergelijke. De tentoonstelling wordt geopend op 13 januari, 17.00 uur  door Sam Drukker, beeldend kunstenaar. De tentoonstelling is te zien tot en met 25 februari. Openingstijden maandag 12.00 tot 18.00 uur,   dinsdag tot en met donderdag 9.30 tot 18.00 uur, vrijdag 9.30 tot 21.00 uur en zaterdag 9.30 tot 17.30 uur.

Auteur

Cindy Houwen