Egbert Meyers brengt ode aan zijn helden

Amen

Na het programma Grolloo Blues, waarin Egbert Meyers zong en verhaalde over persoonlijke gebeurtenissen in zijn leven, komt hij nu met de solovoorstelling Songs of my heroes.

Daarin brengt de Drentse zanger en liedjesmaker een ode aan zijn muzikale helden, van Mickey Newbury tot Johnny Cash en van Townes van Zandt tot Bruce Springsteen. Egbert Meyers, die in Gasselte woont, is een tweetalig artiest. Als geboren Drent (Grolloo, 1948) zit het Drents in zijn hart en het Amerikaans Engels is de taal die hij van oorsprong gebruikt in zijn muziek. In beide talen durft hij zijn emotionele kant te tonen. Hij vertaalt zijn gevoelens in liedjes, waarbij hij zich met vaardig gitaarspel begeleid. Egbert Meyers is een veelzijdig artiest. Hij schreef onder meer de liedteksten voor De Drentse Bluesopera (2012) en bewerkte het Drentstalige script. In hetzelfde jaar verscheen de dvd Ode and Ao van de Drentse natuurfilmers Henk Bos en Janetta Veenhoven, waarvoor hij de symfonische muziek schreef. In 2014 verscheen het boek Flint, zwerver uit de oertijd. Het was het resultaat van het onderzoek dat Egbert Meyers verrichtte naar het gebruik van veldkeien en ‘flinten’ in Drenthe. Het is maar een greep uit alle activiteiten die hij heeft ontplooid en men kan hem nog steeds op allerlei Drentse terreinen tegenkomen. Zaterdagavond 7 januari is Egbert Meyers met het eerbetoon aan zijn helden te zien en te horen in De Amer in Amen. Egbert wordt begeleid door twee multi-instrumentalisten: Joost van Es (viool, mandoline, bas) en Janos Koolen (gitaren, dobro, lapsteel, mandoline) Reserveren via: 06 83 22 56 80. Aanvang 20.00. Entree 17,50 euro,

Auteur

Cindy Houwen