Nederlands Baryton Trio: een vorstelijk instrument

Assen

De baryton is een bijzonder instrument: één persoon kan er (deels) gelijktijdig op strijken, op tokkelen en ook op harp spelen. Dit maakt het instrument tot een imposant uitziende “snarenfabriek”.

Het Nederlands Baryton Trio is het eerste en enige baryton trio in Nederland. De drie musici spelen werken van Haydn, Mozart, Tomasini en een nieuw werk van componist / contrabassist Pieter Smithuijsen. Het trio bestaat uit Freek Borstlap (baryton/gamba), Helena van Tongeren (altviool), Jan Insinger (cello). Het concert is zondag 8 januari 2017 van 12.00 tot circa 14.00 uur. Plaats is concertzaal De Schalm, Podium Zuidhaege in Assen.  Kaarten via www.dnk.nl of voor het concert aan de zaal; jeugd tot en met 18 jaar gratis; volwassenen  22,50 euro (pauzedrankje inbegrepen). Voor meer informatie: www.muziekkamer.nl  

Auteur

Cindy Houwen