Laura Zwart domineert

Beilen

In de manege van de Stroomruiters in Beilen is dinsdag het concours hippique Indoor Hartje Drenthe begonnen.

Laura Zwart heeft dinsdagmiddag in Beilen de gecombineerde dressuurwedstrijd van de klassen Z2 en ZZ Licht gewonnen. Ook won ze de klasse Z1. Tijdens de eerste dag van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe kwam de amazone uit het Friese Oosterwolde in de Z2 maar liefst drie maal in de ring. Met haar Z2 paard Lumen Express greep Zwart de overwinning voor Amber den Heyer uit Diever met Kop Jansen Bas. De derde plaats kwam ook in handen van Laura Zwart, ditmaal met haar paard Eros. Het was de vierdemaal dat Zwart tijdens Indoor Hartje Drenthe met de eerste prijs naar huis mocht gaan. Ook in 2011, 2012 en 2014 pakte ze de overwinning. “In Beilen is het inderdaad vaak raak”, lachte de winnares na afloop. “Maar het paard waarmee ik nu won, is echt een wereldpaard. Het heeft heel veel potentie en vandaag liep hij ook prima.” Belangrijkste uitslagen: Gecombineerde klasse Z2/ZZL: 1. Laura Zwart (Oosterwolde) Lumen Express 68.38 %; 2. Amber den Heyer (Diever) Kop Jansen Bas, 68.29 %; 3. Laura Zwart, Eros, 68.09 %; 4. Francis Turkensteen (Hooghalen) Enieta 64.43 %; 5. Cecile Smit (Groningen) Evita Reina, 64.12%

Auteur

Cindy Houwen