FOTOREPORTAGE | Traditionele kerstreis op park Diepstroeten

Assen

Op het terrein van Vanboeijen in Assen-Oost (Park Diepstroeten) was afgelopen week de jaarlijkse kerstreis. Bewoners, maar evengoed ook familie, medewerkers, vrijwilligers en andere belangstellenden uit Assen konden het oude kerstverhaal zien en beleven. Hiervoor was zowel binnen het interieur, als het buitenterrein speciaal aangekleed.

Jozef en Maria startten hun tocht om op weg te gaan naar Bethlehem. In de herberg Lombok (de Kluut) was geen plaats, daarom werd het kindje geboren in de stal van boerderij ‘de Brinkstal’. Koning Herodes zetelde met zijn hofhouding in paleis ‘de Pauw’ en liet zich vermaken door hofnarren, muziek en zang. Buiten op het veld houden herders de wacht over de schapen. Engelen zongen (gospelkoor El Elohim). Binnen klonk kerstmuziek, hapjes en drankjes. Buiten lichtjes en vuurkorven, midwinterhoornblazers, djembéspelers, muzikanten, zangers en vele acteurs. Het geheel werd afgesloten met samenzang in de Kluut. De foto's zijn van Lammert Aling.

Auteur

Albert-Jan Garama