Film Philomena te zien in Beilen

Beilen

De film Philomena is donderdagavond 26 januari te zien in de bibliotheek van Beilen. De bibliotheek houdt deze filmavond samen met de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap in Beilen. Dat doen zij om krachten te bundelen en samen te zoeken naar dat wat inspireert.

Philomena is een tragikomische film uit 2013, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1952 raakt Philomena Lee (Judi Dench) als ongehuwd meisje zwanger. In het strengkatholieke Ierland is dit een schande en Philomena wordt daarom naar een klooster gestuurd. Ondertussen is haar zoontje geboren, maar zij mag hem maar af en toe zien, totdat hij op driejarige leeftijd wordt geadopteerd door een rijke Amerikaanse familie. Pas vijftig jaar later durft Philomena haar dochter te vertellen dat ze nog een broer heeft. Haar dochter schakelt de ex-journalist Martin Sixsmith (Steve Coogan) in, om Philomena te helpen bij de zoektocht naar haar zoon. Beide karakters botsen nogal, maar tijdens de zoektocht komen ze op een bijzondere manier nader tot elkaar. Een indrukwekkende film, die een Bafta award won voor het beste scenario. Reserveren is gewenst. Dit kan door te bellen met 088-0128335 of een mail te sturen naar: info@bibliotheekbeilen.nl. De entree is voor bibliotheekleden  5 euro en voor niet-leden 6,50 euro. Dit is inclusief een kopje koffie/thee voorafgaand aan de voorstelling. Aanvang is 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

Auteur

Cindy Houwen