Drouwenerzandcross in Gasselte

Gasselte

Er stonden dinsdag 27 december 149 lopers aan de start van de Drouwenerzandcross, de derde loop van het Geopark Hondsrug Crosscircuit.

Nadat het starttoeter had geklonken volgde een lang lint van kleurrijk geklede lopers die het parkoers op gingen. De loop over 5 of 10 kilometer ging over onverharde paden van het natuurgebied Drouwenerzand. Het stuifzandgebied is in de loop der tijd ontstaan door overbegrazing, het steken van heideplaggen en het delven van keien. Sinds 2009 is het aangewezen als aardkundig monument. Door het losse zand en de diverse heuvels een pittig parkoers zo na de kerstdagen. Bij de mannen was Raimond van der Boom uit Assen de snelste in 35;34 en bij de vrouwen was Sabine Spreen uit Rolde de snelste in 43;23. De dagprijs werd uitgereikt aan die loper die het dichtst bij zijn/haar vooraf opgegeven tijd liep. Bij de junioren is dat Justin Martena uit Veendam en bij de senioren en masters is dit Harm Deuring uit Buinen geworden. Zij hadden respectievelijk een verschil van 14 sec en 2 sec. De volgende loop van het Geopark Hondrsug Crosscircuit is de Veldloop in Ekehaar op 15 januari.

Auteur

Cindy Houwen