Gomarus leerlingen geven kerstconcert cadeau in Assen

Assen

Koor en orkest van het Gomarus College Groningen gaven voor de twaalfde keer een kerstconcert in de regio. Deze keer in GKv Het Lichtpunt in Assen. Met medewerking van leerlingen én docenten was het een avond vol muziek.

Traditioneel gaat het Gomarus College rond kerst de regio in. Veel leerlingen moeten dagelijks ver reizen om in Groningen te komen. Hun ouders brengen daar offers voor. Als dank biedt het Gomarus College het kerstconcert aan. Het publiek genoot van een concert met liederen van Händel tot de ‘Earth Song’ van Michael Jackson en klassiekers werden in een modern jasje gestoken. De zangers en orkestleden zongen en speelden onder leiding van muziekdocenten Mirna Westra en Theo Boven. Naast het schoolkoor, het schoolorkest en het docentenkoor traden er ook verschillende bandjes op. Het schoolorkest maakte er een swingend christmas festival van, met een rij vrolijke kerstnummers zoals 'Gloria, gloria to the newborn King' van het schoolkoor en ‘Hark! The angels sing.’ Er waren ook solo-optredens. Sanne Noorman liep onder gedempt licht al doedelzak spelend de kerk binnen en speelde samen met het orkest ‘The Hills of Argyll’. Het pianospel van Yanos Sturing in combinatie met de klarinet van Tinka de Reus maakte een mooi muziekstuk. Ontroering bij het nummer ‘Mary did you know’, gezongen door Laura Zuidema, Marieke van Loon en Pauline Sikkema. Op het concert werd een traditie in ere gehouden door het Hallelujah uit de Messiah van Händel te zingen met vrijwilligers uit het publiek. Het podium was krap, maar opa’s, oma’s, vaders, moeders en oud-leerlingen zongen met het Gomaruskoor, begeleid door het orkest, de eeuwenoude woorden: King of kings and Lord of lords and He shall reign for ever and ever. De collecte tijdens het gratis concert was bestemd voor stichting Beautiful Kidz Namibia. De stichting zet zich voor de allerarmste kinderen. Het doel was gekozen door de leerlingenraad.

Auteur

Cindy Houwen