Vier bands op Eurosonic preview Coevorden

Assen

Voordat de Drentse bands Loop Alley, Blackbriar en singer-songwriter Timo de Jong afreizen naar Eurosonic 2017, treden de acts eerst 7 januari op in Theater Hofpoort in Coevorden tijdens de zogeheten Eurosonic previewshow. Ze zijn uitgenodigd op het tweede verjaardagsfeestje van 3voor12Drenthe, het platform voor popmuziekliefhebbers in Drenthe.

Loop Alley (Assen) brengt een mix van popmuziek en house, Blackbriar (Assen) is een alternatieve metal band met gothic invloeden en Timo de Jong (Meppel) is een singer-songwriter pur sang. De supportact van de avond is Ricky Rehab. Deze band stond in 2013 op Eurosonic. De band viel in 2015 uit elkaar, maar kwam dit jaar in een nieuwe bezetting weer ijzersterk terug. Eurosonic preview begint 7 januari 2017 om 20.00 uur. Loop Alley, Blackbriar en Timo de Jong worden gezien als de krenten uit de pap van de hedendaagse popmuziek van Drenthe. Ze zijn het afgelopen najaar tijdens hun optreden op Drentsch Peil XL geselecteerd door verschillende festivalprogrammeurs en professioneel muzikanten. De acts zien het optreden in Theater Hofpoort als een mooie en spannende generale repetitie voor Eurosonic/Noorderslag in Groningen. Het programma ziet er 7 januari als volgt uit: 20.00 uur Timo de Jong 21.00 uur Blackbriar 22.15 uur Ricky Rehab 23.30 uur Loop Alley De Eurosonic preview show is een samenwerking tussen 3voor12 Drenthe en K&C. Zaal open: 19.30 uur, Aanvang: 20.00 uur, Entree gratis.

Auteur

Albert-Jan Garama