RUBRIEK GJ - 4 - Music: concert Michael McDermott in Hamburg

Assen

Recensie Concert Michael McDermott in Hamburg

ASSEN - Vorige week ben ik naar een concert geweest van Michael McDermott in Bad Bramstedt in Duitsland! Met zijn album ‘Willow springs’ maakte hij wat mij betreft de mooiste roots-plaat van 2016 (en kreeg 10 van me). Dat we daarvoor net even boven Hamburg naar toe moesten rijden, was voor mij dan ook geen probleem. Zijn andere concerten waren in Noorwegen, Zweden, Engeland en Ierland, ook leuk... maar niet handig. Buurman Johan van de Intersport ging met me mee. Het concert begon op tijd, al om half 8 ‘s avonds. Er stond zowaar een heuse piano voor hem klaar en samen met z’n gitaar begon daar één van de tofste concerten van het jaar! In de zaal waren 150 man bijeen die bijna allemaal persoonlijk benaderd waren door de enthousiaste organisatie. En Michael had er zin in, beginnend met Dylan’s ‘The times the are a changin’ op gitaar dat al vlot overging in ‘Last few days’. Mooi dat nummer over z’n onlangs overleden vader (‘Shadow in the window’) en een bezoek aan diens lege huis. Dan kruipt ie achter de piano en doet ie iets wat eigenlijk alleen Rich Wyman zo goed doet, je echt bij je lurven pakken met ‘Carry your cross’. Ook mijn favoriete song van het jaar ‘Butterfly’, over een aan drugs verslaafde vriendin die er uiteindelijk onderdoor ging, maakt live een geweldige indruk op me. Hier doe je het voor, honderden kilometers reizen en dan dit beleven, dik kippenvel op m’n armen!! Michael is weer helemaal clean (z’n album Willow springs is het bewijs daarvan) en vertelt bv. over z’n grote ‘vriend’ Trump, of we die hier ook kennen.... Korte verhalen afgewisseld met prachtig songs op piano en gitaar. Zo’n avond vliegt voorbij. Z’n tourmanager had Michael nog even ingeseind over die twee malloten die helemaal uit Nederland naar hem toe zouden komen. Na afloop praat ik dan ook graag nog even kort met hem en bevestigd Michael dat ie volgend jaar naar Nederland komt in de Slotplaat in Bakkeveen en later in het jaar de Amer. Mooiste nieuwtje is natuurlijk dat ie een instore bij ons op de afdeling komt doen (vrijdag 7 april)!! Wie ook geraakt wil worden door deze fantastische muzikant moet dan ook gauw het album ‘Willow springs’ komen luisteren bij ons. En als je overstag gaat, verras ik je graag met een reis terug in de tijd, naar die maandagavond, 12 december 2016! Gert Jan Gjaltema Gert Jan Gjaltema verzorgt wekelijks een recensie of concertverslag voor Gezinsblad, hij is als muziekliefhebber werkzaam op de cd-afdeling van Warenhuis Vanderveen in Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama