RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld 'Tableau vivant'

Assen

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: ‘Tableau vivant’.

ASSEN - Toneelvereniging ‘Crescendo’ uit Gieterveen bestond tien jaar toen deze foto in 1929 werd gemaakt. Natuurlijk was er feest en kon men dansen op muziek. Eerst werden echter een paar stukken uitgevoerd waarvan ‘Arm Vaderland’ het meeste indruk maakte. Dat kwam vooral door het tableau dat op de foto afgebeeld is. Dat het een anti-oorlog stuk is mag genoegzaam blijken uit het bord dat de vredesengel vasthoudt: ‘Vrede op Aarde, de Wapens neer!’ Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Wim Ensing. Foto Drents Archief.

Auteur

Albert-Jan Garama