FOTOREPORTAGE | Garage TDI over een vrek en The Beatles

Assen

Talentopleiding Garage TDI speelt in totaal tien maal de warme winteravond voorstelling Don’t let me down. Een muziektheatervoorstelling waar een bewerking van Dickens’ Scrooge centraal staat. Nummers van The Beatles zijn bewerkt tot warme songs, die thema’s als sociaal onrecht, gelijke kansen, hoop en eenzaamheid benadrukken. De voorstelling speelt zich af op diverse locaties in Assen.

Fedde en Frida, twee verhalenjagers uit Assen, turend op hun kompas mogen geen seconde te laat komen op de plek waar zij het verhaal gaan spotten. Het verhaal van Alfred Ebenezer, in de volksmond ‘De vrek’. We schrijven het jaar 1800. Er is grote armoede in de stad. Het verhaal waar de verhalenjagers naar op zoek zijn, speelt zich af in het heden en het verleden. Gelukkig zijn zij net op tijd bij het publiek, op het Kolkplein bij Fellini en Theater De Nieuwe Kolk, waar de voorstelling start. Na een korte intro nemen zij het publiek mee op pad langs idyllische plekjes, waar op straat, in monumentale panden, kroegen, of een verlaten hotel het verhaal zich afspeelt. Vuurkorven, warme chocolademelk, gitaarmuziek, de geur van gepofte kastanjes, de klanken van paardenhoeven… Kortom: laat u verrassen, door het spel, de muziek, de entourage en ga mee in een eeuwenoud verhaal, gespeeld met een moderne twist, in een bijzonder decor: de stad Assen! Meer voorstellingen zijn komende donderdag 22 december tot en met zaterdag 24 december. Info op www.garagetdi.nl. De foto's zijn van Lammert Aling.

Auteur

Albert-Jan Garama