'Droomhuis' in Fochteloo is een plaatje

FOCHTELOO

Het is werkelijk een plaatje. De bewoners van Zuideinde 36 in Fochteloo verlaten hun werkelijk prachtige en zeer riante huis met pijn in het hart. Reden om eens te vragen wat er nu precies zo geweldig is aan dit pareltje, dat wordt verkocht door Lamberink Woningmakelaars uit Assen.

Wat een prachtig huis hebben jullie. Waarom verlaten jullie deze plek? Na bijna vijftien jaar verlaten wij dit huis en deze mooie plek met véél pijn in ons hart. Wij komen uit het westen, waar onze kinderen, familie en veel vrienden wonen en keren weer daarheen terug. Vanwege onze leeftijd begin het reizen ons wat zwaarder te vallen. Wat voor moois heeft dit huis jullie gebracht? Het heeft ons heel veel moois gebracht. Dagelijks genieten wij van de ruimte en de rust in en om dit prachtige huis! Het is een echt familiehuis gebleken voor ons, onze kinderen en kleinkinderen. Wat straalt dit huis uit? Bij de eerste aanblik destijds, werden wij op slag verliefd op het huis. Wij vielen op de knusse uitstraling en de prachtige tuin met een ruim gevarieerd assortiment aan bomen, struiken en planten. Binnen bleek het huis heel sfeervol en ruim te zijn. Het voelde direct heerlijk thuis. Kortom een droomhuis! Waar /welk plekje zijn jullie trots op? Trots is wellicht niet het goede woord. Wel voelen wij ons heel tevreden dat wij hier 15 jaar met veel genoegen hebben mogen wonen en hebben kunnen genieten van de natuurgebieden om ons heen. Ook was het een belevenis om deel te kunnen nemen aan het dorpsleven in Fochteloo waarbij wij ons zeer welkom hebben gevoeld door de plaatselijke bevolking. Waarom móét dit huis worden gekocht? Om de uitstraling van het huis. De rust en ruimte in en om het huis. De landelijke omgeving met z’n natuurgebieden. De grote steden binnen een half uur rijden. Komende uit het drukke en relatief dure westen van het land, is het hier een paradijs voor een zeer betaalbare prijs. De kinderen, familie en vrienden logeren hier heel graag en veelvuldig. Zij ervaren het logeren als vakantie vieren.

Auteur

Albert-Jan Garama