Koop een vogelvoertaart en steun Serious Request

ASSEN

Studenten Sociaal Agogisch Werk (SAW) van het Drenthe College verkopen vrijdag 23 december van 9.30 tot 12.30 uur vogelvoertaarten op de begane grond van Warenhuis Vanderveen te Assen.

De volledige opbrengt gaat naar het goede doel van Serious Request 2016: slachtoffers van longontsteking.

Roxy, Dennis, Esther en Tessa werken tijdens hun stages elke dag met kinderen en vinden dat geen enkel kind aan zoiets onschuldigs als een longontsteking mag sterven. Tessa geeft aan: ‘Wij vinden dat ook in ontwikkelingslanden, er genoeg kennis en geld moet zijn om dit te voorkomen. Wij gaan daarom vogelvoertaarten verkopen, om geld op te halen voor dit goede doel. Naast de kinderen, is het natuurlijk ook fijn voor de vogels. Het weer wordt snel wat minder, en dan kunnen ook de vogels wel wat hulp gebruiken.’

Het voer is beschikbaar gesteld door dierenafdeling Pets&Co. Men kan straks kiezen tussen vijf verschillende taarten. De taarten zijn niet duur, dus de studenten verwachten veel taarten te verkopen. Tessa: ‘Alle kleine bedragen bij elkaar, kunnen voor een mooie totaalopbrengst zorgen waarmee we Serious Request 2016 steunen.


Auteur

Redacteur