Judovereniging Kubi Nage bezoekt kersttoernooi in Hoogeveen

WESTERBORK

Afgelopen zaterdag 17 december vond in Hoogeveen het Kersttoernooi plaats. Van Judovereniging Kubi Nage uit Westerbork deden Martin Spit, Marijn van Beek, Diego Salvador van Dijk en Nynke Tjaarda mee.

Martin was ingedeeld in een grote poule met in totaal elf judoka’s. In dat geval wordt de poule opgedeeld in twee kleinere poules. De beste twee judoka’s van elke poule gaan dan door naar de kruisfinales voor de eerste, tweede, derde en vierde plaats. Martin liet zich van zijn beste kant zien en nam worpen van zijn tegenstanders over en maakte de partijen af met goede houdgrepen. Hij veroverde een derde plaats in deze zware poule. Voor Marijn was het de tweede keer dat hij meedeed aan een groot toernooi en vond het in het begin best spannend. Hij zat in een poule met drie judoka’s. Ook hij liet mooi judo zien en verdiende zo de derde plaats in zijn poule. Diego deed voor het eerst mee aan een groot toernooi. Hij trof vijf andere judoka’s uit zijn poule op de mat. Diego liet zich een paar keer verrassen door zijn tegenstander en verloor zo een partij. Hij won later twee partijen door zijn snelle reacties. Helaas behaalde hij net geen podiumplaats. Ook Nynke deed voor het eerst mee met dit toernooi. Zij trof ook een grote poule met elf judoka’s. In haar enthousiasme werd Nynke een paar keer verrast door de tegenstander waardoor ze helaas de partij verloor. Ze werd derde in haar deelpoule en kon niet door naar de kruisfinales. Irma Doeleman De foto van Marijn van Beek Hoogeveen is genomen door Sandy Breeveld De foto van Martin Spit Hoogeveen is genomen door Irma Doeleman De foto Martin Spit Hoogeveen 2 is genomen door Jolita Bagdonaviciute De foto Nynke Tjaarda Hoogeveen is genomen door Daphne Brakenhoff De foto Nynke Tjaarda Hoogeveen 2 is genomen door Daphne Brakenhoff

Auteur

Albert-Jan Garama