AVO 1 goed op dreef

Assen

In dit afgelopen weekend vielen de kaarten voor AVO 1 gunstig. Zelf wonnen de korfballers uit Assenaren ruim van NKC ”51 1 uit Nijverdal en koploper KVA verloor in Wormer van titelfavoriet Groen Geel 1.

In de volle Marsdijkhal waren de fans eerst getuige geweest van een vooral in de tweede helft sterk AVO B1 dat haar koppositie waar maakte door van De Meeuwen B1 uit Putten te winnen. In de wedstrijd daarna verloor een zwak AVO A1 zeer royaal van een veel beter en sterker DOS “”46 A1 dat daarmee de Assenaren op de ranglijst heeft bijgehaald. AVO 1 trof een prima tegenstander die vorige week had verrast met een zege op Groen Geel 1. Het team uit Nijverdal ging er fris tegenaan en opende al in de eerst minuut de score. AVO scoorde in de volgende aanval wel tegen maar de gasten bleven aanhaken en zo ontstond een spannend scoreverloop waarbij de teams, om en om scorend, elkaar niet los lieten en zo was het met nog een minuut of zes te gaan te gaan nog gelijk, 12 – 12. Vanaf dat moment kwam AVO aanvallend beter in de wedstrijd omdat de kansen beter werden afgerond en AVO had verdedigend de gasten steeds beter onder controle. Dat resulteerde in zeven doelpunten van de Assenaren in zes minuten slechts tweemaal onderbroken door tegendoelpunten van NKC. En zo brak de rust aan bij 19 – 15. Ook na de rust was AVO in staat om aanvallend scherp te blijven en verdedigend bij de les te zijn al bleven beide teams nog wel om en om scorend bij elkaar, 22 - 17. Vanaf dat moment was de controle en het initiatief helemaal bij AVO en werd in een aantal runs de score uitgebouwd, slechts af en toe onderbroken door tegendoelpunten van onze gasten. Zo werd de wedstrijd bij de stand 34 – 24 afgesloten. Tevens een mooi einde van de eerst zes wedstrijden van dit zaalseizoen. De doelpuntenmakers van vanmiddag waren: Marije Lunshof en Joss Abbingh beiden 8x, Rianne Echten 5x, Marko Dolsma en Bas Lammerts beiden 4x, Veerle Stougie 3x en Lieneke Pries en Daniël Zonderman beiden 1x. Op zondag 8 januari volgt de eerste van de nog resterende acht wedstrijden in deze competitie. Die wedstrijd is in Almelo tegen AKC 1 en begint om 14:30 uur in de sporthal aan de Sluiskade. Stand na zes van de veertien wedstrijden in de Overgangsklasse D: KVA 1 6 – 10 De Hoeve 1 6 – 9 AVO 1 6 – 8 Groen Geel1 6 – 7 Amicitia 1 6 – 4 Mid-Fryslân 1 6 – 4 AKC (Al) 1 6 – 3 NKC “51 1 6 – 3 AVO 2 – DOS ”46 3, 22 – 22 (d.d. 17-12-2016) AVO 2 had vorige week in Amsterdam tegen Blauw Wit 4 een forse nederlaag geleden. Toch was trainer/coach Evert Jan Geertsema niet ontevreden over het vertoonde spel, alleen de afwerking liet het tweede in de steek. Vanmiddag tegen koploper DOS “46 3 uit Nijeveen lagen er weer nieuwe kansen. AVO 2 heeft de punten nodig om in de middenmoot of hoger mee te blijven doen. Het begin was uitstekend met drie doelpunten in drie minuten voordat DOS “46 twee maal wat terug kon doen, 3 – 2. Langzaam kwamen de gasten beter in hun spel en namen het voortouw. AVO had het verdedigend zwaar maar zag kans om na een 4 – 6 tussenstand terug te komen tot 7 – 6. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Geen van beide teams had de overhand, al wist AVO in de verdediging steeds beter in te grijpen. Aanvallend werden enkel opgelegde kansen niet benut en zelfs werd bij de stand 9 – 8 een strafworp gemist. De rust brak aan met de stand 12 – 11. In de hervatting leek aan AVO de genadeklap te worden toegebracht, want binnen zes minuten hadden de Nijeveners de stand 12 – 16 op het scorebord gebracht door vijf afstandsschoten en één doorloopbal. AVO kon zich enigszins herstellen en met drie doelpunten op rij werd het weer een dragelijker 15 – 16. Op zo’n moment valt het volgende doelpunt dan natuurlijk aan de “verkeerde” kant en in plaats van een verdiende gelijkmaker werd het weer 15 – 17. En het verschil werd weer groter, 16 – 19. Inmiddels was Jesse Sijbring vervangen door Mark Daalmeijer die na bijna een jaar blessureleed voor het eerst weer binnen de lijnen stond. Met nog een minuut of acht te gaan besloot Evert Jan een aantal wissels in te brengen. Joss Abbingh voor Jesse Scheffer, (blessure), Rianne Echten voor Maaike Kuiper en Lieneke Pries voor Lisanne van Loon. De achterstand van 18 – 21 werd omgebogen naar 21 – 21. De spanning steeg en het lukte DOS ”46 om de 21 – 22 te scoren. De tijd tikte door en in de slotseconden wist Lieneke nog een gelijkspel veilig te stellen. De doelpunten waren van: Jostein 10x, Lisanne, Bas Bl., Jesse Sijbring en Jesse Scheffer allen 2x, Laura, Marit, Lieneke en Joss allen 1x. Op zondag 8 januari speelt AVO 2 in Wageningen tegen Wageningen 2. Die wedstrijd begint om 14:30 uur in sporthal De Aanloop. Stand na zes van de veertien wedstrijden in de Reserve Overgangsklasse D: Drachten/Vd Wiel 2 6 – 7 DOS ”46 3 6 – 7 Wageningen 2 6 – 7 Blauw Wit 4 6 – 7 KVA 2 6 – 4 AVO 2 6 – 4 SCO 2 6 – 3 Hoogkerk 2 6 – 2 Harm Jan Scheepstra

Auteur

Albert-Jan Garama