Actie 'Samen voor de Voedselbank'

Assen

Meer dan 70.000 producten, grote partijen met levensmiddelen en een hoog geldbedrag. Dat is de opbrengst van de RTV Drenthe actie Samen voor de Voedselbank die voor de derde keer werd gehouden.

In totaal gaat het om een bedrag van 182.908 euro. Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens de grote finale-uitzending op TV Drenthe. Ambassadeurs Anderhalve week lang voerden de inwoners van de provincie actie voor de voedselbanken in Drenthe. Met behulp van zeven ambassadeurs werden bedrijven en instellingen bezocht. In heel Drenthe waren de Vrouwen van Nu en heel veel andere vrijwilligers actief. In Hoogeveen hebben de Soroptimisten en de Rotaryclub zich ingezet om producten in te zamelen. De Lions hebben dit gedaan in Assen. Virtuele Voedselbank Dit jaar kon er voor het eerst online gedoneerd worden via de virtuele voedselbank. De opbrengst was ruim 2.300 euro. Met dit bedrag worden producten ingekocht voor de 4.000 Drenten die afhankelijk zijn van de voedselbank. Uit de hele provincie Verder kwamen de kratten en dozen uit alle hoeken van de provincie. Basisscholen, supermarkten, kleine en grote bedrijven en verenigingen, iedereen kwam in actie. Er zijn zoveel goederen ingezameld dat de vrachtwagens van Coop en Remark zijn ingezet om alle goederen van het pand van RTV Drenthe naar de vier voedselbanken in Drenthe te vervoeren. Samen voor de Voedselbank is een initiatief van de gezamenlijke regionale omroepen.

Auteur

Albert-Jan Garama