Darters Marsdijkhal 1 verstevigen koppositie in eredivisie

Assen

Dankzij een overtuigende 7-2 zege op d’Olde Heerd hebben de darters van de Marsdijkhal 1 donderdagavond hun koppositie in de eredivisie versterkt.

De Assenaren kwamen goed uit de startblokken dankzij een 3-1 winstpartij van Marcel Bos. Daarna bracht Klaas Hooikammer van d’Olde Heerde de spanning kortstondig terug. Maar dankzij zeges van Peter Marissen en Yannick van de Reijen kon de Marsdijkhal met een ruime voorsprong aan de koppelwedstrijden beginnen: 3-1. Het duo Marcel Bos/Frank Andringa kwam in de koppels moeizaam op gang. Toch werden beide wedstrijden gewonnen. Peter Marissen en Yannick van de Reijen begonnen juist sterk aan hun eerste wedstrijd, maar konden daar in de tweede partij geen vervolg aan geven: 6-2. De afsluitende teamronde was een prooi voor de Marsdijkhal. Dankzij de 7-2 zege lopen de Assenaren een punt uit op de nummer twee in de competitie. Volgende week speelt Marsdijkhal 1 nog een bekerwedstrijd, waarna het seizoen gaat op dinsdag 10 januari verder met een thuiswedstrijd tegen De Gelegenheid uit Musselkanaal.

Auteur

Albert-Jan Garama