The Damned and Dirty

Assen

The Damned and Dirty is een topduo in de Nederlandse bluesscene, dat zaterdagavond 17 december 20.00 uur naar De Amer komt. Dat wordt een concert met zowel fingerpicking gitaarspel als slidegitaar, bluesharp en rauwe vocalen.

Kevin de Harde (zang en bluesharp) en Micha Sprenger (gitaar), brengen ballads en swingende uptempo nummers. Ze spelen hoofdzakelijk Deltablues maar een uitstapje naar de Chicagoblues zit er altijd in. The Damned and Dirty komt uit Zaandam. Een paar jaar geleden was het tweetal present op het bluesfestival in Grolloo, waar het in een bomvol café speelde. Voor hun albums wonnen De Harde en Sprenger tot op heden drie Dutch Blues Awards. In 2012 voor The Damned and Dirty, in 2013 voor Sell Your Soul en in 2014 voor Rolling Into Town. Het eerste album is trouwens gratis te downloaden op hun website. Het in 2015 uitgebrachte Hoodoo Down werd genomineerd als beste bluesalbum van 2015. Aanvang 20.00 uur, entree euro 17,50. Reserveren via 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama