Rubriek GJ - 4 - Music met Garth Brooks & Trisha Yearwood

Assen

Album: Garth Brooks & Trisha Yearwood – Christmas together (Sony)

ASSEN - Eindelijk is er dan de eerste cd samen van deze twee Amerikaanse country artiesten, een kerstplaat! Garth Brooks en Trisha Yearwood zijn al jaren getrouwd en hebben beide solo muzikaal hun sporen al lang verdiend. Beginnend met het opzwepende ‘I’m beginning to see the light’ compleet met blazers, gitaren, violen en piano, niet over de top maar precies goed, ze hebben er zin in! Garth verrast met het zelfgeschreven (A beautiful girl with an) ‘Ugly Christmas sweater’, een nieuwe kerst-hit in de dop. En wow, wat gebeurt hier met ‘Feliz Navidad’?! Schuift hier de koper-sectie van Oranje Nassau uit Smilde aan, met deze swingende cover van Jose Feliciano’s’? Ze maken er in ieder geval een frisse en pittige versie van! Trisha Yearwood pakt verleidelijk uit met het jazzy ‘Santa baby’ en het romantische ‘What are you doing New Year’s eve?’ Dat kerst je ook de blues kan geven is te horen in de mooie Dolly Parton cover ‘Hard candy Christmas’, want dat kan het ook zijn. Trisha Yearwood zingt hem Verve. Ongelooflijk dat zij met zo’n stem voor velen nog een onbekende is! Een paar echte krakers uit de 1940’s worden heerlijk nostalgisch uitgevoerd zoals ‘Marshmallow world’, ‘The man with the bag’ en het enthousiaste ‘Baby, it’s cold outside’. Ze boffen maar dat ze zó kunnen uitpakken met al die muzikanten: het blijft luchtig jazzy, swingend en romantisch. Garth schreef zelf (samen met Jenny Yates) het ‘Merry Christmas means I love you’, een mooi nummer met het universele kerstgevoel en mooi met trompetten die hier ons aanmoedigen tot verbroedering. The Thanksgiving song ‘What I’m thankful for’ (samen met James Taylor) is echt een mooie song die afsluit met met een dankbare boodschap. Garth en Trisha zijn er wat mij betreft prima in geslaagd een mooie ‘tegenhanger’ van Michael Bublé’s kerstalbum te maken. Zo’n eentje die met de jaren meegroeit tot één van je favorieten, merry Christmas! (GJG 8,5) Gert Jan Gjaltema Gert Jan Gjaltema verzorgt wekelijks een recensie of concertverslag voor Gezinsblad, hij is als muziekliefhebber werkzaam op de cd-afdeling van Warenhuis Vanderveen in Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama