RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld 'Kerstinkopen doen'

Assen

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: ‘Kerstinkopen doen’.

ASSEN - Het is weer tijd om kerstinkopen te doen. Een straat in Assen waar veel mensen hun cadeaus kopen, is de Kruisstraat. De straat zag er in de jaren ‘80 er iets anders uit. Er was toen bijvoorbeeld sprake van buitenvitrines en een flinke dosis gevelreclame. Ook is het dominerende gebouw van de V&D goed te zien. Dat kon toen nog goed, omdat pas enkele jaren nadat deze foto is genomen winkelcentrum ‘t Forum werd gebouwd. Op de foto is de winkel van Gans aan het eind van de straat goed te zien. Die moest een paar jaar daarna wijken voor ‘t Forum. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Rick Stehmann. Foto Drents Archief, collectie Gemeente Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama