FOTOREPORTAGE | Jeugdvoetballers zweten in de zaal tijdens Asser Zaalvoetbalcompetitie

Assen

Zaterdag startte voor het 31ste jaar op rij de Asser Zaalcompetitie. Maar liefst 63 teams met 550 spelers van zes Assense voetbalclubs spelen gedurende de wintermaanden een zaalcompetitie in de Pittelohal. Speciaal voor de jongste jeugd onder 11 jaar van Achilles 1894, ACV, FC Assen, Asser Boys, LEO en LTC is deze zaalcompetitie opgezet.

Het belangrijkste doel is dat de spelertjes zo veel mogelijk wedstrijden spelen zonder daarvoor heel Drenthe te doorkruisen. De wedstrijden worden allemaal gespeeld in de Pittelohal, alleen op zaterdag 28 januari wordt er gespeeld in De Timp. De hogere (selectie)teams van de clubs spelen onder de vlag van de KNVB een competitie in sportzalen in de regio Assen. Vele vrijwilligers, waaronder jeugdscheidsrechters, zorgen ervoor dat het evenement goed verloopt. De start was op 10 december, de laatste speeldatum is 18 februari. Het toernooi wordt in totaal over negen speelrondes afgewerkt. Op de site www.asserzaalcompetitie.nl staat alle informatie. Foto's Bert Vennik.

Auteur

Albert-Jan Garama