Harmonie Gasselte op kerstmarkt

Assen

Muziekvereniging Harmonie uit Gasselte was zaterdag aanwezig op de oud-Hollandse kerstmarkt in Borger. Een groot deel van de vereniging is opgetrommeld, want er was veel mankracht nodig.

Om de clubkas te spekken werden er oliebollen gebakken en verkocht. Ondertussen was een muzikaal onderdeel van de vereniging ook aanwezig; de “Gasselter Bloaskapel”. Omgedoopt tot Dickens band speelden zij de hele dag op diverse locaties op de markt, waarbij werd meegezongen door publiek. Aan het eind van de dag werd door de organisatie medegedeeld dat de Dickens band door de jury unaniem was gekozen tot “mooist in stijl gekleed”, wat een groot compliment is voor de makers van de kostuums. Met een uitverkochte oliebollen kraam en deze mooie jurywaardering kan zeer tevreden worden terug gezien op deze gezellige markt dag en maakt Harmonie Gasselte zich weer op voor het volgende evenement. Op vrijdagavond 23 december zal namelijk Harmonie Gasselte in samenwerking met de zondagschool, jeugdwerk “de kelder” en de schaapskooi een mooie kerstavond verzorgen. Om 19.00 uur zal de herdertjes tocht vanaf de schaapskooi starten. Op de route over de heide zullen een aantal leden van de Harmonie kerstmuziek spelen. De wandelroute komt uit bij de muziekkoepel in Gasselte.

Auteur

Albert-Jan Garama